Fati Csokoládé Festményei
                                              Újszerű, kreatív
                                                            és
                               édes ajándék mindenki számára
MENÜ

Melyek a csokoládé bizonyított, jótékony hatásai?

 

Az utóbbi évtizedekben számtalan nemzetközi vizsgálat bizonyította a csokoládé kiemelkedő egészségügyi hatásait!


Legfőképpen a fekete étcsokoládénak!

A fekete csokoládé tápanyagok szempontjából kiváló.Ahhoz, hogy egy csokoládé kiérdemelje a "fekete" minősítést, legalább 43%-nyi kakaóból kell készülnie. Persze minél magasabb ez az arány, a csokoládé annál "keserűbb". A kakaó gazdag olyan aromás vegyületekben, amelyek erősen antioxidáns hatásúak.


* Kiemelkedő antioxidáns hatások

* Öregedési folyamatok lassítása

* Jó közérzet, frissesség biztosítása

*Szív és érrendszeri egészség: vérnyomásproblémák, érszűkület, érelmeszesedés, koleszterin szint szabályozás

* Stressztűrő képesség növelése, depresszió csökkentése

* Szellemi frissesség: memória, koncentráció javítása

* Bőrvédelem: bőrhidratáltság, uv. védelem, egészségesebb, rugalmasabb, "fiatalabb" bőr

* Köhögéscsillapítás, megfázásos tünetek csökkentése

* Fogyókúra: étvágycsökkentés, zsírégetés fokozása


A legtöbb ember valószínűleg nem azért vásárol csokoládét, mert az érrendszerre kedvező

hatást gyakorló flavonoidokat vagy az öregedést gátló antioxidánsokat tartalmaz. Nem, egyszerűen azért eszünk csokit, mert finom!

Éppen ezért nem mindegy, milyen csokoládét fogyasztunk. Az elmúlt években ugyanis egyértelmű trendként figyelhető meg, hogy a prémium csokoládék piaca növekszik, tehát inkább a minőségi édességet választjuk az olcsó, sokáig

tartós, ám kevésbé jóízű termékek helyett. Emellett egyre népszerűbbek

az étcsokoládék is: a tejcsokikkal szemben ezeknek magasabb a kakaótartalmuk,ezért egészségesebbek és valahogy elegánsabbak is.

 


Asztali nézet