Melyek a csokoládé bizonyított, jótékony hatásai?
Az utóbbi évtizedekben számtalan nemzetközi vizsgálat bizonyította a csokoládé kiemelkedő egészségügyi hatásait!
Legfőképpen a fekete étcsokoládénak!
A fekete csokoládé tápanyagok szempontjából kiváló.Ahhoz, hogy egy csokoládé kiérdemelje a "fekete" minősítést, legalább 43%-nyi kakaóból kell készülnie. Persze minél magasabb ez az arány, a csokoládé annál "keserűbb". A kakaó gazdag olyan aromás vegyületekben, amelyek erősen antioxidáns hatásúak.
* Kiemelkedő antioxidáns hatások
* Öregedési folyamatok lassítása
* Jó közérzet, frissesség biztosítása
*Szív és érrendszeri egészség: vérnyomásproblémák, érszűkület, érelmeszesedés, koleszterin szint szabályozás
* Stressztűrő képesség növelése, depresszió csökkentése
* Szellemi frissesség: memória, koncentráció javítása
* Bőrvédelem: bőrhidratáltság, uv. védelem, egészségesebb, rugalmasabb, "fiatalabb" bőr
* Köhögéscsillapítás, megfázásos tünetek csökkentése
* Fogyókúra: étvágycsökkentés, zsírégetés fokozása
A legtöbb ember valószínűleg nem azért vásárol csokoládét, mert az érrendszerre kedvező
hatást gyakorló flavonoidokat vagy az öregedést gátló antioxidánsokat tartalmaz. Nem, egyszerűen azért eszünk csokit, mert finom!
Éppen ezért nem mindegy, milyen csokoládét fogyasztunk. Az elmúlt években ugyanis egyértelmű trendként figyelhető meg, hogy a prémium csokoládék piaca növekszik, tehát inkább a minőségi édességet választjuk az olcsó, sokáig
tartós, ám kevésbé jóízű termékek helyett. Emellett egyre népszerűbbek
az étcsokoládék is: a tejcsokikkal szemben ezeknek magasabb a kakaótartalmuk,ezért egészségesebbek és valahogy elegánsabbak is.